Päivän horoskooppi/Blogi/Kehon seitsemän chakraa

Kehon seitsemän chakraa

Kehon seitsemän chakraa ovat keskeisiä joogassa ja intialaisessa filosofiassa ja edustavat kehon eri energiakeskuksia. Jokainen chakra liittyy tiettyihin kehon osiin ja henkisiin aspekteihin. Tässä artikkelissa kuvataan seitsemän chakran merkitystä.

1. Juurichakra (Muladhara)

Juurichakra sijaitsee selkärangan alaosassa ja liittyy maadoittumiseen, selviytymiseen ja fyysiseen terveyteen. Se symboloi myös vakautta ja turvallisuutta.

2. Sakraalichakra (Svadhisthana)

Sakraalichakra sijaitsee navan alapuolella ja on yhteydessä luovuuteen, seksuaalisuuteen ja emotionaaliseen identiteettiin. Se edustaa myös iloa ja nautintoa.

3. Solar plexus -chakra (Manipura)

Solar plexus -chakra sijaitsee vatsan alueella ja liittyy henkilökohtaiseen voimaan, itseluottamukseen ja itsekontrolliin. Se on tahdonvoiman ja toiminnan keskus.

4. Sydänchakra (Anahata)

Sydänchakra sijaitsee rinnassa ja on rakkauden, myötätunnon ja parantumisen keskus. Se yhdistää alemmat chakrat korkeampiin henkisiin chakroihin.

5. Kurkkuchakra (Vishuddha)

Kurkkuchakra sijaitsee kurkussa ja liittyy kommunikaatioon, ilmaisuun ja totuuteen. Se edustaa kykyä ilmaista itseään aidosti ja kuunnella.

6. Kolmas silmä -chakra (Ajna)

Kolmas silmä -chakra sijaitsee kulmakarvojen välissä ja liittyy intuitioon, oivallukseen ja henkiseen tietoisuuteen. Se on sisäisen viisauden ja kirkkauden keskus.

7. Kruunuchakra (Sahasrara)

Kruunuchakra sijaitsee pään päällä ja edustaa henkistä yhteyttä ja valaistumista. Se on portti korkeampaan tietoisuuteen ja universaaliin energiaan.

Kehon seitsemän chakraa.

Yhteenveto

Seitsemän chakraa muodostavat monimutkaisen ja syvällisen järjestelmän joogassa ja intialaisessa filosofiassa, yhdistäen fyysisen henkiseen. Chakrojen ymmärtäminen ja niiden kanssa työskentely voi edistää parantumista ja henkistä kasvua.


Julkaistu 2023-11-13

Kirjoita kommentti
Tämän sivuston sisältö on tarkoitettu vain viihdetarkoituksiin